Vestdijk

Van doorgaande weg,
naar stadsboulevard

De Vestdijk in Eindhoven was altijd een drukke weg dwars door het centrum. Het was niet fijn om er te verblijven en auto's reden er vaak veel te hard. Door alle uitlaatgassen was de lucht flink verontreinigd waardoor de gezondheid van de mensen die er woonden of verbleven in het geding kwam. In 2018 werd er gestart met het verbouwen van de weg. De wens was om meer ruimte voor groen, fietsers en voetgangers te creëren en het aantal auto's te verminderen. Voor een drukke weg is geen plaats meer in de binnenstad, voor een stadsboulevard wel.

Van 3 september 2018 tot en met 19 juni 2020 heeft STRABAG B.V. de Vestdijk compleet verbouwd. Stadsfotograaf Jasper Scheffers heeft het gehele proces vastgelegd en gebundeld in een boek.

In dit unieke fotoboek wordt de gehele transformatie in beeld gebracht. 2 jaar lang zijn er foto's gemaakt, in weer en wind. Alle werkzaamheden zijn vastgelegd en worden getoond in dit boek. Ook komen de archeologische opgravingen, de zuivering van de grond, de nieuwe waterberging onder het wegdek en de nieuwe bestrating aan bod.

Nieuw asfalt op de Vestdijk

Nieuw asfalt op de Vestdijk

Vestide toren tijdens de werkzaamheden

Vestide toren tijdens de werkzaamheden.

Vanaf 5 september 2020 is het boek voor €25,- in diverse winkels te koop. Maar u kunt het ook op deze site bestellen. Besteld u het boek via deze website zal er €5,50 aan verzendkosten (bij 1 boek) bij worden gerekend. Het boek wordt dan via fietskoerier verzonden. Wilt u het boek bestellen? Vul dan het formulier onderaan deze site in.

Bestellen

Om het boek te bestellen, gaat u naar de webshop van de Beeldbank Eindhoven.  Deze is te vindenvia onderstaande link:

Webshop

Reviews

Ga over de bolletjes om de reviews te bekijken.

Christine

Super mooi boek geworden!!

John

Is een hoop werk geweest, maar ik denk/vermoed een geweldig resultaat.

-->